“Als internal auditor heb je met alle lagen binnen de organisatie te maken: van de Raad van Commissarissen tot aan de werkvloer.” Antoine van Vlodorp, Hoofd Internal Audit.

Het vak van internal auditor is om vele redenen leuk en interessant. Vraag het maar aan internal auditors zelf. Of kijk deze Amerikaanse documentaire waarin drie young professionals op zoek gaan dit antwoord door tijdens hun roadtrip diverse accountants en internal auditors te interviewen.

Je draagt bij aan organisatiesucces

Internal auditors helpen organisaties doelen te realiseren door o.a. het in kaart brengen van bedrijfsrisico’s en kansen. Je hebt te maken met alle lagen binnen de organisatie en bent betrokken bij de volle breedte van de bedrijfsvoering. Met jouw adviezen draag je als internal auditor in belangrijke mate bij aan het succes van een organisatie.

Veel professionaliseringsmogelijkheden

Als internal auditor sta je nooit stil. Het vakgebied zelf is heel dynamisch door alle interne en externe ontwikkelingen waar je als internal auditor actief op anticipeert. Daarnaast – en daardoor – blijf je jezelf op zowel persoonlijk als professioneel vak ontwikkelen.

Je kunt als internal auditor lid worden van een of meerdere beroepsverenigingen. Deze verenigingen bieden volop netwerkmogelijkheden om collega-auditors te ontmoeten. Met elkaar kun je kennis delen en sparren over actuele kwesties. Daarnaast bieden de beroepsverenigingen diverse aanvullende workshops, trainingen en opleidingen die je kunt volgen om je kennis te verbreden en te verdiepen. Met sommige van die opleidingen mag je zelfs officiële titels achter je naam zetten, zoals CIA, RO, CISA. Er zijn auditors van wie het aantal titels bijna niet meer op het visitekaartje past.

Goede arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden voor internal auditors zijn behoorlijk gunstig. Zo geeft 90% van de internal auditors aan dat er voldoende balans is tussen werk en privé. Ongeveer een derde werkt parttime (bron: Beloningsonderzoek NBA 2018). Ook over het financiële plaatje is de internal auditor tevreden. Voor een indicatie van de beloning is het beloningsonderzoek van NBA uit 2018 gebruikt.

Ervaring Indicatie totaal bruto jaarsalaris
0 – 2 jaar € 31.500
3 – 5 jaar € 45.500
6 – 10 jaar € 65.500
11 – 15 jaar € 85.000

Gunstig arbeidsperspectief

Er is volop behoefte aan gedreven internal auditors. Er is een enorme veelzijdigheid aan bedrijven waar je aan de slag kunt. Je kansen op de arbeidsmarkt zijn dan ook groot. Genoeg reden om je om te laten scholen of om direct te solliciteren op een van de vele vacatures!